Снощи са избухнали боеве от руската страна на границата с Украйна,

...
Снощи са избухнали боеве от руската страна на границата с Украйна,
Коментари Харесай

Започна ли гражданска война в Русия

Снощи са избухнали боеве от съветската страна на границата с Украйна, откакто самопровъзгласили се съветски партизански сили са декларирали, че са завладяли погранично населено място

Антипутински милиции настояват, че са завладяли село в съветската погранична с Украйна Белгородска област в Русия, написа " Гардиън ".

Изданието отбелязва, че през вчерашния ден са избухнали боеве от съветската страна на границата с Украйна, откакто самопровъзгласили се съветски партизански сили са декларирали, че са завладяли погранично населено място. Подобно нещо се случва за пръв от началото на войната, разяснява " Гардиън ".

" Легионът " Свобода за Русия ", който се самоопределя като антикремълска милиция, която желае да освободи Русия от Владимир Путин, разгласи, че негови бойци са пресекли границата и са завладяли селищeто Козинка, както и че са пратили свои отряди в град Грайворон - и двете обитаеми места се намират в съветската Белгородска област.

Друга антикремълска милиция, " Руският доброволчески корпус ", който се командва от прочут съветски националист, заяви, че също е взела участие в акцията. Снощи корпусът популяризира видеозапис, за който твърди, че демонстрира по какъв начин негов войник ревизира пленена бронирана машина.

Растящият безпорядък в Белгородска област, където нощес локалните управляващи оповестиха " режим на антитерористична интервенция " поради акцията на милициите, която съветските управляващи дефинираха като акция на диверсанти, съставлява необичаен случай, при който обитаеми места в Русия се сблъскват лице в лице с спора, който съветските въоръжени сили започнаха в прилежаща Украйна, разяснява " Гардиън ". За боевете по границата потвърдиха както съветските, по този начин и украинските управляващи.

" Индипендънт " отбелязва, че офанзивата в Белгородска област е осъществена в миг, в който Москва и Киев вършат разнообразни по смисъл изказвания за ориста на борбата за Бахмут - най-кръвопролитното стълкновение от началото на войната. Русия твърди, че е превзела града след траяли месеци яростни боеве, до момента в който Украйна споделя, че борбата продължава и че настава по фланговете.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че задачата на вчерашната офанзива в Белгородска област е опит на Украйна да отклони вниманието от Бахмут.

Вестникът също отбелязва, че акцията на антикремълските милиции в пограничния район е едно от най-големите навлизания на сходни бойци на територията на Русия.

" Дейли телеграф " също помества публикация по въпроса под заглавие " проукраински бойци започнаха танков рейд през границата за " завладяването " на съветски села ", визирайки появилата се информация, че участниците в акцията в Белгородска област са имали и танк.

Изданието разяснява, че доброволци от антикремълските бригади са оповестили основаването на " национална република ".

" Уолстрийт джърнъл " дефинира събитията в Белгородска област като много непредвиден процес на събитията за Русия, която предишния февруари предприе пълномащабна инвазия в Украйна, и прибавя, че украинското военно разузнаване е удостоверило, че в акцията са взели участие две доброволчески групи, формирани от съветски жители.

" Файненшъл таймс " разяснява, че въпреки и съветски антикремълски формирования да са предприемали интервенции в самата Русия и преди, тази наподобява е първата, при която задачата е да бъде окупирана територия. Киев отхвърля да е директно забъркан в събитията в Белгородска област, само че споделя, че съветските бойци се стремят да основат " зона за сигурност " по границата за отбрана на украинските сили.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР